top of page

Vacature Gedragswetenschapper / orthopedagoog-generalist Jeugdzorg

(Kind en Jeugd) te Roosendaal

Details       :  (20-28 uur)
Startdatum : z.s.m

Psycholoog

 

 

 

Ben jij onze nieuwe psycholoog of orthopedagoog / orthopedagoog-generalist?

 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die zich wil verbinden aan de zorg voor kinderen en jongeren en hun gezinnen, waarin sprake is van onder andere psychische, psychiatrische en gedragsproblematiek.

 

In dit boeiende werkveld heb je te maken met gezinnen waarin ontwikkeling geen vanzelfsprekendheid is, waar de opvoeding moeizaam verloopt en ouderschap gepaard gaat met stress. In de samenwerking met je collega's, de jeugdprofessional en eventuele andere zorgaanbieders zoek je naar de beste manier om jeugdigen te begeleiden en behandelen. Daar waar nodig overleg je met bijvoorbeeld de gemeentelijke toegang, jeugdbeschermers, Veilig Thuis of collega-instellingen. Om de zorg voor de cliënt ook vorm te geven binnen het gezin, werk je samen met het ambulante team van Conaction.

 

Stichting Conaction is een dynamische en brede jeugdzorgorganisatie in West-Brabant. Kleinschaligheid en een warme, persoonlijke benadering van onze cliënten staan bij ons centraal. Wij bieden basis- en specialistische zorg voor kinderen, jongeren en gezin. Ons hulpaanbod bestaat onder andere uit BSO + begeleiding voor kinderen tot 12 jaar, een zorgobservatiegroep voor kinderen van 6 tot 13 jaar die gedeeltelijk of volledig uitvallen binnen het onderwijs. Het ambulante team biedt meerdere vormen van begeleiding waaronder gezinsbegeleiding, systeem- therapeutisch werker, AHS (ambulante hulp met spoed, vaktherapie (PMT)) en individuele begeleiding/coaching voor jongeren. Daarnaast beschikken we over een 24-uurs open woongroep voor cliënten van 13 tot 18 jaar die door meervoudige problematiek tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen. De afdeling diagnostiek en behandeling ondersteunt de teams binnen Conaction. Ook voor enkelvoudige behandeling kunnen kinderen en adolescenten bij Conaction terecht.

 

Het team Diagnostiek en Behandeling bestaat naast jou en je collega gedragswetenschapper uit een psychomotorisch therapeut die voornamelijk ambulant werkt. Voor bepaalde vormen van diagnostiek en voor behandeling die Conaction (nog) niet in huis heeft, wordt samengewerkt met ketenpartners.

Ook kan vanuit de zorgobservatiegroep en het ambulante team, zo nodig, observatiediagnostiek worden ingezet om mee te denken over de best passende plek voor kinderen en gezinnen met diverse problematiek, zoals kind-eigen en/of systemische problematiek.

 

Werkzaamheden:

Als gedragswetenschapper ben je verantwoordelijk voor het gezamenlijk opstellen en bewaken van de zorg/behandellijn, het organiseren van procesdiagnostiek of (waar

nodig) het verrichten van andere vormen van diagnostiek, het geven van (individuele) begeleiding of behandeling en/of het doorverwijzen naar specialistische behandeling.

 

Samen met je collega-gedragswetenschapper geef je advies en ondersteuning aan de drie teams (zorgobservatiegroep KIDS, ambulant, woongroep). Je draagt bij aan deskundigheidsbevordering, o.a. door middel van het geven van werkbegeleiding of inhoudelijke trainingen. Door - middels korte lijnen - samen te werken met de cliënt, ouders, ketenpartners en scholen ben jij de professional die partijen (weer) verbindt.

 

Jij:

- beschikt over een afgeronde academische opleiding psychologie/orthopedagogiek, orthopedagogiek-generalist

- bent geregistreerd als psycholoog/orthopedagoog of orthopedagogiek- generalist en neemt 2 tot 5 jaar werkervaring mee;

- hebt affiniteit met onze doelgroep: kinderen, jongeren en gezinnen vanaf 6 jaar die door meervoudige problematiek (thuis, op school, op straat én met diverse stoornissen) in de knel zijn gekomen;

- staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met weerstand en problematiek vanuit de cliënt en ouders;

- kunt omgaan met of hebt affiniteit met culturele diversiteit;

- hebt ervaring met het bieden van vormen van begeleiding, diagnostiek of behandeling;

- bent sterk in verslaglegging;

- kan zelfstandig werken in een klein, nauw samenwerkend team, waarbij de cliënt centraal staat;

- bent sociaal vaardig;

- hebt passie voor de zorg voor cliënten en werkt gedreven en met verantwoordelijkheidsgevoel aan hun welzijn;

- kijkt uit naar het samenwerken met verschillende teams en collega's.

 

Wij bieden:

- een dynamisch en enthousiast team dat jou met open armen ontvangt;

- een uitdagende functie in het samenwerken met zorg-intensieve gezinnen;

- arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg, inschaling afhankelijk van ervaring en opleidingsachtergrond;

- een contract voor bepaalde tijd bij start, met mogelijkheden voor een vaste aanstelling en opleidingsbudget;

- werkdagen zijn nader overeen te komen en flexibel in te delen.

 

Informatie/Reactie:

Voor meer informatie en reactie op deze vacature kan contact worden opgenomen met Michel Driessen (directeur). E-mail: m.driessen@conaction.info

Telefoonnummer: 0165-769033 / 06-31929941

bottom of page