top of page

Leren en onderwijs

Kan je kind niet goed meekomen op school? Of loop jij als jongere vast in het onderwijs? Laten we samen onderzoeken waar het misgaat en werken aan een oplossing.

Techniekles
Onderwijs volgen en een vak leren zijn belangrijk voor elk individu. Soms voelt dat als een lastige opgave. Slechte punten halen of niet gelukkig zijn op school, raakt kinderen en of jongeren en hun ouders.

Voor wie vastloopt op school kan een oplossing ver weg lijken. Toch is er een uitkomst. Wij zijn er om daarbij te helpen. Samen vinden we een manier om weer positief vooruit te kijken.
Groepsopdracht op basisschool

Conaction helpt je bij het creëren van toekomstperspectief. Samen onderzoeken we hoe leren en onderwijs passend zijn te maken. En hoe dat aansluit op verdere stappen in het leven. Wij versterken vaardigheden en verbinden daar doelen aan.

Vertrouwen in talenten

Onze ondersteuning versterkt het zelfvertrouwen van jongeren en stimuleert ze om hun mogelijkheden te benutten. We bekijken welke talenten aanwezigheid zijn en waar we aan kunnen werken. Onder andere bekijkt onze zorgobservatiegroep Kids welke zorg er nog meer nodig is zoals (gedrags)Training, pedagogische begeleiding en toeleiding naar passend onderwijs zijn daar onderdelen van.

Onze methode

Samen bekijken we wat de reden is dat een kind of jongere vastloopt op school. Daar stemmen we een traject op af dat kan leiden naar het vervolgen van onderwijs of een andere passende oplossing. In groepen wordt gewerkt aan het leren van vaardigheden. We maken connectie met jongeren en formuleren in overleg haalbare doelen voor ze. Het succes dat zij daardoor beleven helpt om weer vertrouwen te krijgen in de toekomst. Diagnostiek en behandeling kan onderdeel uitmaken van het programma.

bottom of page