Leren en onderwijs

Kan je kind niet goed meekomen op school of kun je zelf als jongere je opleiding niet meer aan? Maak je dan niet te lang zorgen. Wij werken met jou aan een oplossing.  

Techniekles

Onderwijs volgen en een vak leren zijn belangrijk voor elk individu. Soms is dat geen eenvoudige opgave. Als je kind slechte punten haalt of niet gelukkig is op school, doet dat iets met je. 

Ook als je zelf vastloopt in het onderwijs kan een oplossing ver weg lijken. Toch is er een uitkomst. Wij zijn er om jou daarbij te helpen. Samen vinden we een manier om weer positief vooruit te kijken.

Groepsopdracht op basisschool

Conaction helpt je bij het creëren van toekomstperspectief. Samen bekijken we op welke manier leren passend is te maken en hoe dat aansluit op ideeën voor later. Bijvoorbeeld door het geven van onderwijsbegeleiding. 

Leren met vertrouwen

Dergelijke begeleiding organiseren wij in overleg met onderwijsinstellingen. Het doel hiervan is vooral om vertrouwen, motivatie en plezier in leren weer terug te winnen. Daardoor wordt het volgen of afronden van een opleiding weer mogelijk.

Onze methode

Perspectief in het onderwijs is voor ieder kind belangrijk. Daarom biedt Conaction aanvullende onderwijsbegeleiding door personeel dat daarvoor is opgeleid. De begeleiding is gericht op zowel het leergedrag als het leervermogen. Bij leergedrag gaat het om bijvoorbeeld de omgang met regels in de klas en problemen met concentratie. Het leervermogen betreft onder andere het niveau en de lesmethodes die het best passen bij een scholier. De begeleiding kan plaatsvinden binnen een van onze dag- of naschoolse programma’s. Ook begeleiding thuis of op een andere locatie is mogelijk. In alle gevallen is het doel om het kind weer met een positief gevoel aan het onderwijs te laten deelnemen.