Jeugdzorgwerker HBO / SKJ 

Gespecialiseerd Pedagogisch Groepswerker 

24-32 uur per week, Roosendaal  

Technische klasse

Stichting Conaction is een jeugdzorgorganisatie die wil staan voor hulpverlenen door verbinding. Wij vinden het versterken van de eigenwaarde, zelfrespect en het vergroten van het toekomstperspectief van kinderen, jongeren en volwassenen enorm belangrijk. Onze kracht zit in het creëren van kansen en het verbinden van mensen en middelen. Wij ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen om weer in verbinding met zichzelf en de maatschappij te kunnen staan.  

 

Dagprogramma 13+  

Binnen het dagprogramma ontvangen we jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Het programma bestaat uit een aantal pijlers waarin we thematisch werken. We proberen in te spelen wat er leeft binnen populatie van jongeren die deelnemen maar ook op maatschappelijke onderwerpen. Middels observatie en diagnostiek gaan wij op zoek naar de kern van het probleem, waarna we een bijdrage kunnen leveren in het duurzaam toewerken naar mogelijkheden en kansen. Onderwijs, gedragstraining, pedagogische begeleiding en toeleiding naar (passend) onderwijs zijn een onderdeel van het programma. Wij zijn aanwezig en zichtbaar; wij geven niet toe en geven niet op. Wij streven naar een geleidelijke verandering van het gedrag en plaatsen deze in de context. Fouten maken mag bij ons, omdat we wij geloven in herstel.   

Wie zoeken we? 

Wij zoeken een bevlogen groepswerker die focust op mogelijkheden en daarbij nauw samenwerkt met de jongeren, ouders en het team. Wij zoeken een groepswerker die wil ontwikkelen om de beste mogelijke zorg aan de jongeren te geven. Dit betekent dat je kritisch kunt kijken naar het zorgproces, kan aansturen waar nodig en het voortouw pak. In het team ben je iemand die de samenwerking zoekt, een bijdrage kan leveren aan het team proces en kan helpen het teamgevoel te versterken. Wij zijn namelijk van mening dat je samen veel meer kunt bereiken. Wij streven de aanpak van  Geweldloos verzet / Nieuwe Autoriteit na. Kennis hiervan is een pre. Mocht je deze niet hebben, geen zorgen we starten in september 2022 met het trainen van nieuwe medewerkers binnen de organisatie.  

 

Wat zijn jou taken? 

 • Het (mede) ontwikkelen en uitvoeren van groepsactiviteiten; 

 • Het geven van pedagogische begeleiding aan kwetsbare kinderen in groepsverband en individueel; 

 • Je coördineert de zorg- en dienstverlening en versterkt de mogelijkheden van de jongere, waarbij de mogelijkheden en talenten van de jongeren en zijn gezin voorop staan. 

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het HVP. 

 • Je coördineert en regisseert de hulp aan de jongere en kan bijstellen waar nodig.   

 • Het leveren van een actieve bijdrage in het bieden van een pedagogisch klimaat en kwaliteit van hulverlening op de werkvloer. 

 • Je bent gericht op het vergroten van zelfstandigheid, krachten en terugkeer naar school en of werk/stage. 

En last but not least: 

 • Je vindt het uitdagend om samen met ons te ontwikkelen op inhoud en coördineert het professionaliseren van het team volgens de richtlijnen en beroepscode.  

 • Je vindt het een uitdaging om een coördinerende rol ten aanzien van het team aan te nemen.  

 

Wat neem je mee? 

 • Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding, geschikt voor registratie SKJ, dito werk- en denkniveau en hebt ervaring in het werken met jeugdigen en groepen. Je hebt kennis van en affiniteit met jeugd GGZ, LVB, jeugd en opvoeden of passend onderwijs. 

 • Je bent in staat tijdig te signaleren, adequaat te handelen en resultaten te bereiken.  

 • Je bent sociaal en communicatief vaardig, stressbestendig, innovatief, resultaatgericht, positief en flexibel. Je hebt analytisch vermogen, geen 9 tot 5 mentaliteit en bent bekend met de sociale kaart binnen de regio. Je bent in staat je eigen werk te organiseren, kunt je gemakkelijk aanpassen aan situaties en omstandigheden zonder doel en visie uit het oog te verliezen. 

 

Wat bieden wij jou? 
Een uitdagende functie, waarbij je samen met collega’s vorm kan gaan geven aan een vernieuwde samenstelling van het Dagprogramma. Samen met je collega’s ontwikkel je in een nieuwe context het vak, deel je en vergroot je de kennis. Arbeidsvoorwaarden / inschaling op basis van ervaring en opleidingsachtergrond - in overeenstemming met de CAO Jeugdzorg. Er wordt gestart met een contract voor bepaalde tijd.  

 

Wil je meer weten? 
Informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Nadine Krekelberg bereikbaar via n.krekelberg@conaction.info of 0610008991 

Ben je overtuigd? 
Stuur dan je cv (inclusief SKJ-registratienummer, indien aanwezig) en motivatiebrief o.v.v. vacature Groepswerker A naar info@conaction.info