top of page

Don Bosco

Het is niet voor elk kind vanzelfsprekend om op te groeien in een veilige omgeving. Don Bosco helpt kinderen waar dat voor geldt én ondersteunt hun ouders.  

Jongen die op een bord schrijft

Don Bosco is een organisatie voortdurend bekijkt hoe de ontwikkeling en leefomgeving van kinderen en tieners kan worden verbeterd. Ouders kunnen bij Don Bosco terecht voor opvoedondersteuning en vragen. Voor kinderen van 1,5 tot 12 jaar bieden wij een soort tweede thuis. Bij ons kunnen ze zorgeloos spelen en een heleboel leren.

Don Bosco profileert zich als ‘preventiehuis’ door speciale begeleiding te bieden aan kinderen en jeugdigen. We organiseren tal van activiteiten voor kinderen die tijdelijk extra aandacht of begeleiding nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat kinderen gedragsproblemen vertonen, omdat ze achterlopen in ontwikkeling of omdat er spanningen zijn in de thuissituatie. 

Met behulp van onze activiteiten leren we kinderen vaardigheden aan zodat ze na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kunnen. 

Don Bosco werkt nauw samen met andere organisaties en deskundigen. Met hen helpen we de kinderen zelf en hun gezinnen. Zo wordt het belang van het kind het beste gediend. 

Onze methode

Don Bosco gaat voor preventie in plaats van genezing. Hierbij staat een laagdrempelige, toegankelijke werkwijze voorop. Onze activiteiten voor kinderen zijn erop gericht hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Gezinnen worden in een vroeg stadium bijgestaan wanneer zij vastlopen op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak. Door de begeleiding bij Don Bosco kunnen ouders en kinderen weer op eigen kracht verder. De medewerkers geven advies en informatie over mogelijke oplossingen voor de problemen. Ze bieden een luisterend oor en wijzen de weg naar voorzieningen. Indien hulpverlening noodzakelijk blijkt, worden gezinnen verder geholpen door Conaction en partnerorganisaties. 

Meisjes in Classrom
bottom of page